Bindweefselmassage Cellulite

Cellulite is een vervelende aandoening waar ruim 80% van alle vrouwen mee te maken krijgt. De belangrijkste oorzaak van Cellulite is een verstikte bloedsomloop. Door deze verstikking ontstaan oneffenheden op de huid, ook wel een sinaasappelhuid genoemd. Cellulite komt voor op de benen, billen en buik. Hoewel de oneffenheden in principe niet schadelijk zijn voor de gezondheid vinden veel vrouwen het niet mooi. Gelukkig zijn er verschillende manieren om Cellulite te behandelen.

In onze huid- en gezondheidskliniek Woerden bieden wij een speciale bindweefselmassage Cellulite voor het lichaam aan.

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, is niet alleen van binnen maar ook van buiten zichtbaar op de huid; er ontstaan bultjes en de huid wordt grover. De bultjes die ontstaan lijken een beetje op de schil van een sinaasappel. Cellulite wordt daarom ook sinaasappelhuid genoemd. De meeste vrouwen denken dat Cellulite alleen ontstaat bij overgewicht, maar dit is niet zo. Maar liefst 9 van de 10 vrouwen krijgt, ongeacht het gewicht, te maken met Cellulite. De meest voorkomende probleemgebieden zijn de heupen, de billen, de bovenbenen en de buik.

Cellulite ontstaat onder andere door het binnenkrijgen van verkeerde en ongezonde voedingstoffen zoals te veel suikers, vetten en alcohol. Hoewel overgewicht geen invloed heeft op het ontstaan van Cellulite zal een ongezond eetpatroon de vorming van Cellulite wel versterken. Een gezonde levensstijl kan de kans op Cellulite verminderen. Een gezond lichaam kan namelijk op de juiste manier afvalstoffen afvoeren en vetten en zuren afbreken en een ongezond lichaam kan dat vaak niet.

Hoe komt dat? Het lichaam gebruikt mineralen om de zuren te bestrijden. Mineralen zijn natuurlijke beschermers tegen zuren. Hoe meer zuren er binnenkomen, hoe meer mineralen er verbruikt worden. Mineralen neutraliseren de zuren om ze zo via de normale weg te kunnen uitscheiden. Indien er te veel zuren binnenkomen zullen er uiteindelijk geen mineralen over zijn waardoor de mineralen plaats zullen maken voor afvalstoffen. Het lichaam raakt door deze afvalstoffen meer en meer verslakt. In het eerste stadium van deze verslakking ontstaat er al Cellulite. Wanneer Cellulite eenmaal ontstaat is het vaak moeilijk weg te krijgen zonder gebruik te maken van een bindweefselmassage die de bloedcirculatie in uw lichaam verbetert. De verbeterde bloedcirculatie zorgt ervoor dat het lichaam weer afvalstoffen en vocht afvoert.

Aangezien cellulite en cellulitis vaak met elkaar wordt verward, leggen we het verschil hier uit. De twee aandoeningen zijn namelijk niet hetzelfde. Cellulite zijn putjes en kuiltjes die ontstaan in het bindweefsel net onder de huid waardoor de huid bobbelig wordt. Het is vooral een cosmetisch probleem. Cellulitis is daarentegen een medische probleem waarbij u last heeft van een bacteriële infectie onder de huid. De huid kan bij cellulitis rood en warm aanvoelen en soms kan het zelfs voor gezwollen lymfeklieren zorgen.

Wat is cellulitis?

  • Cellulitis is een bacteriële infectie van het bindweefsel.
  • Cellulitis komt met name voor op benen en gaat gepaard met klachten, zoals pijn en koorts.
  • Cellulitis wordt behandeld met antibiotica.

Cellulite kan op verschillende manieren behandeld worden. Huid- en Gezondheidskliniek Woerden biedt een bindweefselmassage cellulite.

Met een bindweefselmassage verbetert u de doorbloeding in de dieper gelegen huiddelen. In combinatie met een goed voedingspatroon vermindert u op deze manier cellulite.

  • Werkt het beste in kuurvorm 6 behandelingen + 1 gratis behandeling
  • Uitgebreid voedingsadvies