Burn-out klachten

Burn-out wordt gezien als een uitputtingsreactie van lichaam en geest ten gevolge van langdurige negatieve stress. Je herstelt niet meer door voortdurende actie. Je kunt niet meer goed voelen en kunt alleen maar in je hoofd zitten en niet meer voelen.

Een burn-out is het gevolg van langdurige stressklachten. Lichamelijke en psychische klachten die toenemen en waaraan vaak te weinig aandacht is besteed. Lichamelijk zijn bijvoorbeeld spierpijn, hoofdpijn, vermoeidheid tot het extreme toe, en duizeligheid. Onder psychisch vallen angstklachten, slechte concentratie, vergeetachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen, hyperventilatie en prikkelbaarheid. Een burn-out is vaak werk gerelateerd, maar dit hoeft niet. De spanning kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan constant te hoge werkdruk, problemen op het werk, financiële zorgen, of spanning in het gezin.

De meest voorkomende klachten bij een burn-out zijn lichamelijke uitputting, niet meer op kunnen laden, concentratie- en geheugenklachten, gevoelens van incompetentie en kwaadheid, gevoel van falen, slaapproblemen, piekeren, gespannen zijn en nergens meer toe kunnen komen. Daarnaast zijn er ook pijnklachten zoals hoofdpijn, maagpijn en/of spierpijn. Mensen met een burn-out wachten vaak pas tot dit moment met het vragen om hulp, vaak is er een gevoel van schaamte en falen.

Kan de Beautyspecialist jou helpen met een burn-out behandeling? Samen overleggen we wat de beste behandeling is.