Chronische roodheid behandelingen

Chronische Roodheid: oorzaak
Een rode huid kan veel verschillende oorzaken hebben. Roodheid van de huid kan van tijdelijke aard zijn na bijvoorbeeld een intensieve inspanning te hebben geleverd, een irritatie van de huid of verbranding.

Hoewel de ene persoon sneller rood wordt dan de ander, kan bij sommigen deze roodheid ook al ontstaan zonder grote inspanning of is de roodheid gewoon constant aanwezig. Dit is met name zichtbaar op neus en op de wangen. In dit geval kan er gesproken worden van chronische roodheid.

Chronische Roodheid kan verschillende oorzaken hebben. Vaak wordt er gedacht dat men gewoon een gevoelige huid heeft. Hoewel hier een kern van waarheid in zit, is dit niet meestal niet hoofdzakelijk het probleem. Bij Chronische Roodheid is er vaak sprake van een verstoorde huidbarrière. Hierdoor kunnen er snel reacties ontstaan met stoffen van buitenaf. Dit kan zorgen voor een ontstekingsreactie die vervolgens roodheid veroorzaakt. Ook een tekort aan vitamine A kan zorgen voor een rode huid.

U kunt kiezen voor de volgende behandelingen tegen chronische roodheid:

Een algeheel effectieve wijze ter bestrijding van een huid met roodheid, vlekken en gesprongen vaatjes.

  • De huid in balans brengen door de weerstand te verhogen met o.a. vitamine C
  • De roodheid sterk verminderen met kalmerende werkstoffen zoals Calendula, Vitamine A
    (Retinol) om de huidstructuur te verbeteren met enzymen (eiwit ) dat resulteert in een stralende huid.
  • De huid beschermen met onze PREP en Protect SPF 30: een parfumvrij Vaat verstevigend en bevat kalmerende ingrediënten als collageen zoethoutwortel, vitamine A, groene thee en niaciamide (ontstekingremmend).

Heeft u last van rode verkleuringen in uw gezicht? Het is van groot belang goed uw huid te laten diagnostiseren. Wij kijken of er sprake is van Rosacea of een dunner wordende huid door bijvoorbeeld gesprongen haarvaatjes (couperose).

Met de juiste behandeling, werkstoffen en producten kunnen we de vaatjes versterken en de weerstand van uw huid vergroten. Wilt u een rustige, egale huidskleur als doel? Dan kunt u met behulp van de juiste producten, voorschriften en gecontroleerde behandelingen de roodheid duidelijk verminderen waardoor minimaal make-up nodig is.

Rosacea

De oorzaak en symptomen zijn verschillend per vrouw. Elke vrouw is uniek en daarom is er ook geen standaard behandeling. Vaak is het een combinatie van oorzaken waardoor er ook diverse behandelingen gecombineerd moeten worden. Artsen schrijven vaak antibiotica voor om Rosacea te behandelen .Dat helpt je darmflora om zeep dat niet de bron van het probleem aanpakt. Het is een vitamine A tekort gecombineerd met een parasiet de Demodex- mijt. De antibiotica doodt wel de Demodex- mijt maar niet de eitjes ervan waardoor het probleem snel weer terug zal zijn indien de oorzaak deze mijt is.

Tips bij Rosaeca

• Vitamine A aanvullen in de juiste percentage
• (antiparasieten medicatie) vaatversteviging
• Vitamine B3 innemen in plaats van antibiotica.

Huid herstellen & in balans brengen

Een gevoelige huid is iets genetisch. Veel mensen denken dat zij een gevoelige huid hebben, maar dat is niet zo. In feite hebben zij een huid die van nature niet gevoelig is maar tijdelijk zo reageert door bepaalde invloeden zoals bijvoorbeeld geparfumeerde cosmetica of verkeerde cosmetica. Een in aanleg gevoelige huid is vaak erfelijk en deze huid is van nature extra kwetsbaar. De kenmerken van een gevoelige huid is licht van kleur en dun, Noord-Europese type. We hanteren een speciaal protocol voor de gevoelige huid als richtlijn. Of het nu Rosacea of een andere oorzaak is. Ook krijgt u samples mee naar huis voor de gevoelige huid.

Tips bij de gevoelige huid

• Vermijd zeep of geparfumeerde producten
• Producten met vitamine A (Retinol)
• Protect met SPF 30 parfumvrij bescherming tegen UVA-AVB