Micro-needling

Micro-needling is een behandelmethode waarbij er met een pen (met dunne naaldjes) op een gecontroleerde wijze, minuscule kanaaltjes in de huid worden aangebracht. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces van de huid geactiveerd en komen en groei- en helende factoren bij. Deze zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine waardoor het uiterlijk aspect en de conditie van de huid verbetert. De huidstructuur word fijner, soepeler, steviger, egaler en de kleur wordt egaler.

Micro-needling face itense + peptiden masker

Micro-needling wordt altijd gecombineerd met een fruitzuur of andere overige peelings. Er vind altijd een optimale nazorg plaats d.m.v. een speciaal verkoelend masker en daarbij de bijbehorende werkstoffen (peptiden ,Vitamine C) voor het optimale resultaat.

Een behandeling duurt 60 minuten.

Meer informatie over de door ons toegepaste fusion pen: FUSION-MONOPEN-FOLDER

 • Oppervlakkige acne littekens
 • Rimpels en lijntjes
 • Milde huidverslapping
 • Verwijde  poriën / grove huidstructuur

Vanaf 4-6 weken voor , na en tijdens behandeling de  huid dagelijks beschermen tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht met een zonnebrand minimaal SPF 30. Vier weken voor de behandeling en totdat de huid genezen is , geen afschilferende en/of irriterende producten gebruiken (of behandelingen) in het te behandelende gebied.

Voor de behandeling wordt de huid grondig gereinigd. Vervolgens wordt een fruitzuur peeling aangebracht (glycolzuur 10% ) Vervolgens brengen we een koele gel aan (hyaluronzuur) op het te behandelen gebied, waarna de pen met een roterende beweging, in horizontale, verticale en of diagonale banen over de huid wordt bewogen. De naalden bewerken de huid waardoor en kleine micro-wondjes ontstaan en het proces van weefselherstel activeert. De huid wordt hierdoor aangezet tot aanmaak van collageen en elastine welke de huid sterker, weerbaarder en egaler van kleur maakt. Micro-needling geeft een licht prikkelend, scherp gevoel van is goed te verdragen. De dieptebehandeling kan ingesteld worden van 0,25 mm tot 2 mm. Afhankelijk van de indicatie en de conditie van uw huid.


De behandelde huid sluit zich en voelt wat gevoeliger aan: alsof u in de wind heeft gelopen of in de zon heeft gelegen. Afhankelijk van de gevoeligheid van uw huid en de behandeldiepte vertoont de huid in meerdere of mindere mate roodheid, zwelling en overige reacties. Door de versnelde celdeling kan de huid gaan schilferen waarbij de dode huidcellen loslaten en de “nieuwe huid” zichtbaar wordt.  Het is noodzakelijk om de huid te beschermen tegen de zon in de eerste weken na de behandeling. Na de behandeling kunt u direct uw dagelijkse werkzaamheden weer hervatten: de huidreactie valt over het algemeen mee en zal enigszins zichtbaar zijn voor uw omgeving.

 • De behandelde huid is gevoeliger dan normaal. Na de behandeling kunt u het gebied e.v.t. koelen met After care treatment crème.
 • Gebruik van zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 ( verkrijgbaar bij ons ) wordt 4-6 weken voor en na de behandeling en gedurende de behandelkuur aanbevolen. (deze is verkrijgbaar en is parfumvrij)
 • Het ontstaan van een warm aanvoelende , rode gespannen en enigszins gezwollen huid 2-3 dagen na de behandeling is normaal. Door de versnelde celdeling kan de huid droog en schilferend aanvoelen. Bij een diepe behandeling kunnen puntbloedinkjes, wondjes en korstjes ontstaan. De reactie is afhankelijk van de gekozen behandeldiepte en de individuele reactie van de huid.
 • Micro-needling geeft relatief weinig bijwerkingen en heeft een relatief korte hersteltijd (1-5 dagen) waardoor infectie, littekenvorming niet tot nauwelijks voorkomen.
 • Het is belangrijk dat u niet krabt om littekenvorming en overige risico’s te voorkomen.
 • Gebruik geen make-up tot 24 uur na de behandeling
 • Onderga geen andere behandeling van de huid gedurende 4 weken
 • Vermijd zwemmen gedurende 2 weken
 • Na de behandeling wordt het door ons geadviseerd om PH neutrale producten te gaan gebruiken( nazorg).

Afhankelijk van de aandoening en de conditie van de huid zijn er gemiddeld 5 a 6 behandelingen nodig elke 4-6 weken. Een optimaal effect wordt bereikt met een kuur (aantal behandelingen). Voor bijvoorbeeld lijntjes en rimpels zijn gemiddeld 5 a 6 behandelingen nodig en hebben acne littekens die dieper gelegen liggen meer behandelingen nodig. De aandoening verbeterend maar verdwijnt nooit helemaal. Kortom: de indicatie bepaald de diepte en het aantal behandelingen.

Na een behandeling in kuurverband zal het effect niet direct zichtbaar zijn. De lange termijn effecten, die diep in de dermis plaatsvinden , zullen geleidelijk aan zichtbaar worden. Onderhoudsbehandelingen en / of zelf behandeltechnieken kunnen worden voorgesteld om het resultaat te behouden. Er kan geen 100 % garantie gegeven worden m.b.t. het behaalde en/of verwachte resultaat.

Huidengezondheidskliniekwoerden - micro needling
Huidengezondheidskliniekwoerden - Micro Needling voor en na