Pilates & yoga

Yoga en Pilates zijn populaire trainingen. Zonder dat je je in het zweet werkt, oefen je jezelf geestelijk en lichamelijk fitter. De training is gestructureerd. Je streeft ernaar elke beweging beheerst, zorgvuldig, gecontroleerd, vloeiend en precies te maken. De twee work-outs lijken erg op elkaar, maar er zijn verschillen. Wat past het best bij jouw levensstijl en trainingswensen?

Persoonlijke voorkeur pilates of yoga?

Meestal voelen bepaalde persoonlijkheidstypes zich tot yoga of pilates aangetrokken. Iemand die veel met zijn innerlijk bezig is, zal eerder naar yoga gaan. Maar als iemand meer gewend is om zich naar buiten te richten, zal diegene meer op het gemak zijn met pilates. Toch zouden juist de naar buiten gerichte types baat kunnen hebben bij yoga. Dit voor de kalmerende resultaten. En als je naar pilates kijkt, zou deze training juist goed kunnen zijn voor de experimentele types met de innerlijke focus. Bij de Huid- en Gezondheidskliniek Woerden wordt voorafgaand altijd eerst een intake uitgevoerd met een lichamelijk onderzoek. Op basis van je klachten, wensen en doelen wordt bij ons vaak een combinatie gegeven van yoga en pilates ⇒ Yogalates. Dit is al een hype in Amerika onder de naam Yogalates, die mengt het beste van beide vormen.

Huidengezondheidskliniekwoerden - Yoga met Margriet

Je traint mind en body. Je mind wordt betrokken bij de training terwijl je fysieke inspanning levert. Aandacht voor bewust goed ademen en ontwikkeling van spierkracht in armen en benen. Dit kan goed als therapie werken of bij blessures of aandoeningen. Een langzame, intense training bij de Beautyspecialist d.m.v. personal training wordt uitgevoerd. Resultaat: de flexibiliteit van je lichaam neemt toe.

Statische houdingen samen met ademhaling. Goede voeding en aangevuld met een orthomoleculaire benadering voor de algehele gezondheid. Goed voor revalidatie en herstel ook bij chronische klachten.

Effecten

  • Toegenomoen flexibiliteit
  • Verbeterende spierfunctie m.n. houding
  • Goede balans
  • Beter in staat spanning te ontladen

Oefeningen die zich concentreren op het juist gebruiken van de buikspieren gericht op stabiliteit, wordt ook wel core stability genoemd. Goed bij blessures en fysieke ongemakken en preventief als aanvulling op je training op elk gewenste niveau.

Effecten

  • Juiste techniek en gebruik van buikspieren gericht op stabiliteit , coördinatie en kracht
  • Een betere houding
  • Stabiliteit
  • Toegenomen flexibiliteit
  • Algehele fysieke fitheid