Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een speciale intensieve massage die uitvoert wordt bij fysieke klachten. Het is een massage met als doel spierklachten direct te verminderen of te onderhouden.

Bij deze massagegrepen worden de huid en de spierlagen direct positief beïnvloed. Hierdoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbeterd het onderhuids bindweefsel, waardoor de zogenaamde verklevingen worden losgemaakt en de spieren herstellen en soepel zijn. Het geeft pijnverlichting bij lichamelijke klachten zoals nek en rugklachten en  verbetering van de circulatie in benen, billen en de wervelkolom.

Bij klachten altijd vergoeding door alle zorgverzekeraars
Niet medisch? U bent ook van harte welkom, er gelden dan andere tarieven. Bekijk de tarieven hier.
Fysiotherapie ook verkrijgbaar als een cadeaubon

Een bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellagen van het lichaam. Deze lagen bevinden zich tussen de spieren en de huid. Door de werking op het bindweefsel en de reflexzones op de rug valt deze massage onder de reflexzone massage. Bij een reflexzone massage wordt ervan uit gegaan dat er zones bevinden in de wervelkolom die in verbinding staan met bloedvaten, zenuwen, spieren, organen, klieren t.w. weke delen. Door het stimuleren van de reflexzones worden al deze weke delen gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen. Je centrale zenuwstelsel bestaat uit je hersenen naar je ruggenmerg. Vanuit je wervelkolom worden de kleinere verbindingen gemaakt van zenuwen naar organen, armen en benen. Er zitten zenuwuiteinden die in de huid die aansturen en in het bindweefsel liggen en krijgen door de massage een prikkel, en werkt door tot diep in de spierlagen, zenuwen, bloedvaten en huid. Vanuit de wervelkolom ontspringen de zenuwen via de wervels naar organen, armen en benen. Hierdoor wordt de doorbloeding in het bindweefsel geactiveerd en gestimuleerd.

Omdat De beautyspecialist een ervaren massagetherapeut is, fysiotherapeut, en BIG geregistreerd is. Hierom wordt de massage gezien als een onderdeel fysiotherapie en wordt de behandeling vergoed door alle zorgverzekeraars bij lichamelijke klachten.

Het rollen en oppakken van de huidlagen. Door deze massagegrepen worden de huid en onderliggende bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbeterd het onderliggend bindweefsel.

  • Bloedsomloop verbeteren in spieren
  • Verbetering van huidconditie
  • Minder last van vermoeide benen
  • Versteviging van de huid
  • Verminderen van spierspanning
  • Stimuleert de afvoer van afvalstoffen
  • Bindweefsel verklevingen verminderen
  • Conditie van de huid verbeteren
  • Positief effect op striae cellulitis en littekens
  • Positieve invloed op slapen