Spanningshoofdpijn

Door mijn kennis als fysiotherapeut en 20 jaar ervaring als huidspecialist heb ik een eigen behandeling ontwikkeld bij chronische hoofdpijn en migraine met bron van probleem het klemmen, knarsen en mondgedrag.

Wanneer de kauwspier (masseter spier) wordt overbelast, bijvoorbeeld door overmatig kauwen of tanden knarsen, onderkaak naar voren vastzetten, inzuigen wangen bij stress en onrust, kan dit ook leiden tot spanningshoofdpijn. Dit komt door de vorming van verhoogde spierspanning dat overbelast wordt, verzuren gaat en vervolgens hoofd, – oor en nekklachten kan geven, bij het oor en ter hoogte van het voorhoofd.

In dit geval kunnen deze klachten al na 3 behandelingen verdwijnen wanneer ik deze cliënten behandel. Ik behandel door middel van bindweefselmassage van nek, halsspieren en gezichtsspieren. Dit werkt fantastisch.

Deze combinatie komt zelden voor omdat er weinig fysiotherapeuten zijn die huid, – en spierkennis hebben van het gelaat, waar ik die kennis al 20 jaar heb. Daarnaast laat ik voelen en zien hoe ze dit zelf thuis kunnen toepassen voor een versneld en blijvend effect.

Reviews

Lees hier 2 reviews van 2 klanten uit 2020, Sjoerd en Roos.

‘Ik heb al tientallen jaren last van migraine en spanningshoofdpijn, inmiddels ben ik een paar weken onder behandeling bij Margriet en door de massage van mijn gezichtspieren, nek en schouders gaat het fantastisch goed en ben ik volledig klachtenvrij! Ik ben er super gelukkig mee!’ -Sjoerd-

De beautyspecialist - reviews - Sjoerd van Dijk

‘Wat een fantastisch goede fysiotherapeut! Zij is de eerste fysiotherapeut die mij goed kan helpen (na jarenlang hoofdpijnklachten te hebben gehad). Zij zag direct bij het eerste consult waar ik precies last van had, terwijl andere fysiotherapeuten en huisartsen dit nooit ontdekt hadden. Ze luistert goed naar je, is begripvol en heeft veel kennis. Margriet is echt een verademing en ik voelde me direct op mijn gemak bij haar. Ze is echt goud waard!’ -Roos-